Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső

A náthát senkinek sem kell bemutatni. Ahhoz, hogy leverjen lábunkról a megbetegedés, még csak az sem kell, hogy túl lengén öltözzünk.

A náthát senkinek sem kell bemutatni. Ahhoz, hogy leverjen lábunkról a megbetegedés, még csak az sem kell, hogy túl lengén öltözzünk. Tömegközlekedési eszközökön, a boltban vagy a munkahelyen egyszerűen megfertőződhetünk egy vírussal, ami szintén a meghűléshez hasonló panaszokat produkál. Nem ritka, hogy két-három napig lappang a betegség, de ezt követően már rendszerint érezni szoktuk, hogy valami nincsen rendben. A hőhullámok, a hőemelkedés és a rossz közérzet alapvetően megjelennek, jó esetben pedig előbb vagy utóbb a nátha is. Ez utóbbinak mindenképpen örülni kell, hiszen annak a biztos jele, hogy tisztul ki a szervezet, és nem fog lerakódni semmi.

Gyógynövények lábfürdőhöz

Természetesen számos házi praktika, alapanyag és gyógymód ismeretes, melyeket eredményesen bevethetjük megfázás esetén. Ezek egyike a lábfürdő. A meleg vízbe mártott lábak egyébként is igen élvezetes élményt adhatnak akkor, amikor ráz a hideg és csak valami melegségre vágyunk. A gyógynövények erejét nem csak teakészítéskor használhatjuk ki, hanem lábfürdő kapcsán is. Forraljunk fel két liter vizet, ehhez pedig adjunk 2-2 teáskanálnyit olyan szálas gyógynövényekből, mint a cickafark, a borsmenta és a sarkantyúka. Legalább 10 percen keresztül áztassuk a lábainkat a meleg gyógyfürdőben. S hogy mit várhatunk tőle? A főzet csökkenti a gyulladást, fájdalomcsillapító hatással bír, és a fertőzések leküzdésében is segíthet. Ezt a keveréket egyébként belsőleg, teaként is alkalmazhatjuk.

Fokhagymától a gyömbérig

Persze a gyógynövényes lábfürdő nem elegendő. Érdemes bevetni azokat a házi praktikákat, melyeket már nagyanyáink is előszeretettel használtak. A fokhagyma a konyha igazi csodaszere, hiszen az antibiotikumokhoz hasonló baktériumellenes hatása van. Fogyasszuk nyersen, akár apróra darabolva és folyadékkal lenyelve. Kitűnő választás lehet, ha a fokhagymát mézbe reszeljük, kicsit állni hagyjuk, és ezt a keveréket fogyasztjuk napi rendszerességgel. Ez egyébként gyömbérrel is működik.

S ha már teázásról esett szó, akkor érdemes tudnunk, hogy nem csak a filteres és a szálas teákat használhatjuk. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a szálas teák fokozott hatékonysággal alkalmazhatóak, mint filteres társaik, de a gyömbérben rejlő erőt is megéri kihasználni. Daraboljuk, reszeljük, forraljuk, majd igyuk meg, akár ízesítés nélkül. Erősíti immunrendszert, elpusztítja a baktériumokat és vírusokat, sőt, akkor is remek választás a gyömbértea, ha étvágytalanok vagyunk vagy émelygünk.

A lábfürdőn túl egyébként a meleg kádfürdő is segíthet. Merüljünk el a habokban, adjuk át magunkat a pihenésnek. Párologtassunk illóolajat, kortyolgassunk meleg teát, de arra figyeljünk, nehogy kihűljön a fürdővíz. Amint úgy érezzük, elég volt, alaposan szárítkozzunk meg és irány az ágy. A nátha gyógyulásának egyik legfontosabb területét képezi a pihenés. Ezt mindenképpen érdemes szem előtt tartanunk akkor is, ha a feladatok a fejünk fölött tornyosulnak. A munka várhat, de az egészségünk biztosan nem!

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration