Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?
Anyagcsere-betegségek

Anyagcsere-betegségek

Az anyagcsere az élet alapvető feltétele, a sejtek működéséhez szükséges tápanyagok felvételét és felhasználását, a felesleges anyagok kiválasztását jelenti. Rendkívül bonyolult folyamatok összessége, így természetesen a betegségei is gyakoriak.

A szervezetünk szöveteit felépítő sejtekhez és azok működéséhez szükséges energiát, valamint egyéb tápanyagokat a táplálkozással biztosítjuk. Az emésztőrendszer által fizikai és kémiai módon lebontott táplálékból a bélhámsejteken keresztül szívódnak fel a tápanyagok, amelyek a keringésbe jutnak, majd ez szállítja a szervekhez, szövetekhez és sejtekhez. Az anyagcsere-betegségei között lehetnek olyanok, amikor bizonyos tápanyagok nem szívódnak fel, nem jutnak el rendeltetési helyükre és/vagy nem tudnak hasznosulni, esetleg nem képződnek a szervezetünkben, de olyanok is, amikor nem tudnak lebomlani vagy kiválasztódni. Az anyagcsere-betegségek hátterében állhatnak veleszületett, genetikai okok, egyéb betegségek, autoimmun folyamatok és még sok egyéb.


Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration