Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?
Szív- és érrendszeri betegségek

Szív- és érrendszeri betegségek

A szív és az érrendszer feladata a vér eljuttatása a szervezet minden pontjára, tápanyagok és oxigén szállítása minden egyes sejtünknek. Mindezt a szív és két vérkör (kisvérkör, nagyvérkör) biztosítja. Gondolta volna, hogy ereink teljes hossza akár 100.000 kilométer is lehet? Ez az Egyenlítő hosszának két és félszerese.

A szív- és érrendszeri betegségek világszerte a leggyakoribb haláloknak számítanak,ez sajnos hazánkban is igaz, minden második embert ennek következtében vesztünk el. Gyakoriságukat tekintve a vezető problémáknak a szívinfarktus, a stroke, a koszorúér-betegség és a szívelégtelenség számítanak.

A szív- és érrendszer betegségeinek okai között javarészt életmódbeli tényezőket találunk, mint például a táplálkozás, a dohányzás és az elégtelen fizikai aktivitás , de közrejátszik még a stressz, az elhízás, egyes anyagcsere-betegségek (például cukorbetegség), valamint az örökletes tényezők.


Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration