Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Kínzó torokfájás, rekedtség, nyelési nehézségek, és az ezekkel együtt járó rossz közérzet, nyomottság, fáradékonyság? Következzen néhány hatékony tipp ellenük!

Ha sorra vennénk az ősszel rendszerint jelentkező egészségügyi problémákat, akkor a megfázás és a vele együtt járó torokfájás bizony garantáltan vezető helyet foglalnának el. Nem csak az a baj ezzel, hogy fájdalommal jár, hanem a rossz közérzet és a gyakran lázas állapot sem kedvez a hatékony és kiegyensúlyozott napoknak. S hogy mit érdemes tenni annak érdekében, hogy mihamarabb újra egészségesek lehessünk? Mindenkinek megvannak a maga módszerei a torokfájás enyhítésére. Vannak, akik a gyógyszerek hívei, de a természetes gyógymódokra talán még többen esküsznek. Cikkünkből megtudhatja, mivel érdemes próbálkozni, hogy a torokfájásnak gyorsan, szövődmények nélkül mondhasson búcsút.

1. Gyors segítség a patikából

A mindennapi rohanásban sokan nem engedhetjük meg magunknak, hogy napokra kiszálljunk a mókuskerékből. Nem véletlen, hogy torokfájással is gyakran fordulnak a páciensek orvoshoz. Azonban antibiotikumra sokkal ritkábban van valóban szükség, mint sokan hiszik! Ezek a hatékony gyógyszerek ugyanis csak a bakteriális fertőzések ellen hatékonyak, a vírusokra nem hatnak. Sőt az antibiotikumok helytelen alkalmazása többet árt, mint amennyit használ. Tény azonban, hogy a mellékhatások miatt egyre többen inkább a természetes gyógymódokat részesítik előnyben. Ha mégis szeretnénk gyógyszerekkel megtámogatni a bevált praktikákat, akkor a patikában kapható, recept nélkül is elérhető forró italporok, lázcsillapítók és szopogatós tabletták remek választásnak bizonyulhatnak. Természetesen ezek mellé alkalmazhatjuk azokat a módszereket, amelyek otthon megtalálható alapanyagokat használnak fel, és így szolgálják az egészség helyreállítását.

2. Gargarizáljunk sós vízzel!

A sós vizes gargarizálást az orvosok is gyakran javasolják, ugyanis a só fertőtlenítő hatásával segít elpusztítani a baktériumokat, vírusokat, és a duzzanatot is képes lelohasztani. Egy pohár langyos vízben oldjunk fel fél evőkanál sót, majd gargalizáljunk vele, amíg el nem fogy. Érdemes naponta többször ismételni, és a jótékony hatás biztosan nem marad el. Ugyan a tömény sós víz ízét sokan nem kedvelik, mégis megéri bevetni a módszert, sokszor bizonyított már.

3. Meleg levesek

Ha torokfájásról van szó, akkor a folyadékbevitel fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. A folyadék kitűnő szolgálatot tesz akkor, ha kínzó torokfájástól szenvedünk, és a láz csillapításában is központi szerep jut neki. Mi más lehetne élvezetesebb forrása a folyadékbevitelnek, mint a meleg levesek? Pótolhatóak a fogyasztásukkal a vitaminok, ásványi anyagok, ráadásul könnyen emészthető formában juthatunk a segítségükkel a gyógyuláshoz nélkülözhetetlen energiához. A csirkehúsleves igazi csodaszernek számít, de érdemes a hagymalevest is bevetni akkor, ha nehezen nyelünk, tele az orrunk, és csak egy nyugodt éjszakára vágyunk.

4. Teák

Megfázás és torokfájás? A legtöbben elsőként egy meleg mézes teát javasolnák gyógymódként. Kétségtelen, hogy tea nélkül nehezen elképzelhető a megfázásos időszak átvészelése. Mielőtt azonban a filteres teák mellett döntenénk, érdemes egy próbát tenni a szálas verziókkal is. Ez utóbbiak hatékonyságához kétség sem férhet, és ízviláguk is gazdagabb, mint a filteres fajtáknak. A vegyes gyümölcsteák éppen úgy remek választásnak bizonyulnak, mint a gyógyteák. Ez utóbbiak közül a kakukkfű kifejezetten ajánlott torokfájásra, de az általános gyógyhatásáról ismert kamilla, a C-vitaminban gazdag csipkebogyó, vagy akár a köhögésre ideális hársfatea is javasolt. Ízesítésre a citrom és a méz mindig beválik, de a gyógyteákat akár ezek nélkül is megéri megkóstolni. Ugyan a megszokott ízektől eltérővel rendelkeznek, de a bennük levő ásványi anyagokon és vitaminokon túl a szertartás maga is erősíti a teák testet-lelket gyógyító hatását.

5. Pihenés

Itt érkeztünk el ahhoz a kritikus ponthoz, amit a legtöbben nem szeretnének betartani. Gyakran nem engedhetjük meg magunknak, hogy akár csak egy napra is kiessünk a munkából, és azt is jól tudjuk, hogy utána sokszoros terhelésnek leszünk kitéve. Tény azonban, hogy a pihenés nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a szervezet minden erejével a gyógyulásra tudjon koncentrálni. Maradjunk ágyban legalább egy-két napig, fókuszáljunk a tested erősítő alapanyagok fogyasztására, aludjunk sokat, így gyorsabban felépülünk, minthamegállás nélkül hajtanánk, és közben igyekeznénk túlélni a betegséget.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration