Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Idővel a csontjainkban található ásványi anyagok mennyisége csökken, a csont elgyengül, megnő a csonttörések rizikója. Ez gyakori panasz, különösen az idősebb nők körében. Szerencsére, egyszerű módszerekkel csökkenthetjük a csontritkulás kockázatát!

Figyeljünk oda a kalciumbevitelre!

Szinte mindenki tisztában van azzal, hogy a csontritkulás megelőzéséhez elegendő ásványi anyagot, főként kalciumot kell fogyasztani. A legtöbb ember szervezete mégis kevesebb kalciumhoz jut, mint az ajánlott napi mennyiség, mely egy felnőtt nő esetében 1200 mg. Nemcsak a tejtermékek tartalmaznak kalciumot, hanem a sötétzöld leveles zöldségek és a szárított gyümölcsök is!

Mozogjunk többet!

A rendszeres testmozgásnak rengeteg pozitív hatása van. A csontok erejének, erősségének megőrzése csak egy ezek közül. A szakemberek szerint a legjobbak az erősítő, súlyzós vagy saját testsúllyal végzett gyakorlatok, de a séta, a tánc, az úszás vagy a kerékpározás is javíthatja a csontok állapotát. Ideális esetben naponta fél órát érdemes sportolni!

Szokjunk le a dohányzásról!

A dohányzás az egyik olyan tevékenység, mely bizonyítottan évekkel lerövidítheti az életünket, és számtalan betegség kockázatát növeli. Kevesen tudják, hogy a csontritkulás is ezek között van. A dohánytermékekben ugyanis olyan vegyületeket is találunk, melyek meggátolják, hogy a kalcium beépülhessen a csontokba. A dohányzásról való leszokással tehát a csontok egészségének megőrzéséért is sokat tehetünk!

Fogyasszunk kevesebb sót!

A sófogyasztás csökkentése a legtöbb ember számára a magas vérnyomás elleni küzdelem egyik fontos eleme, ám a csontritkulás megelőzésében is szerepet játszik. A túl sok só ugyanis hatással van a szervezet kalcium-anyagcseréjére, és a csonttörések kockázatát is megnövelheti. A szakmai ajánlások szerint érdemes 2000 mg-nál kevesebb nátriumot, azaz kevesebb mint 5 gramm sót fogyasztani naponta.

Igyunk kevesebb kávét!

Bár a kávénak jó néhány pozitív hatását ismerjük, a túl sok koffein sajnos gyengítheti a csontokat, mert rossz hatással van a kalcium és a csontok egészségéhez nélkülözhetetlen D-vitamin anyagcseréjére egyaránt. Szerencsére nem kell teljesen lemondani a kávéról, de próbáljunk meg naponta 4 csésze alatt maradni!

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration