Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A köröm fertőzése, gombásodása nemcsak kellemetlen és esztétikailag is zavaró, de hosszan és nehezen is gyógyul. A legjobb tehát a megelőzésre koncentrálni!

A körömgombásodás gyakori panasz, és bár a legtöbben csak múló kellemetlenségnek, esetleg esztétikai problémának tartják, valójában jó néhány súlyosabb betegség rizikóját megnöveli. A gombás fertőzés ráadásul lassan gyógyul, kezelése türelmet és fegyelmezettséget kíván. Mint más esetekben, itt is célszerűbb a megelőzésre és a körmök egészségének megőrzésére fókuszálni!

Ápoljuk rendszeresen a körmeinket!

A körömápolás sok ember számára sajnos még mindig csak azt jelenti, hogy időnként levágják (rosszabb esetben lerágják vagy letépkedik) a körmüket, ha az túl hosszúra nő. Pedig a körömápoláshoz a körmök megtisztítása, a körömágy ápolása, a köröm melletti bőr hidratálása is hozzátartozik. 

Rövidítsük helyesen a körmöket!

A köröm-, illetve körömágy-problémák megelőzéséhez nagyon fontos, hogy megtanuljuk helyesen rövidíteni a körmöket. Ne vágjuk túl rövidre a körmöket, ügyeljünk arra, hogy a köröm széle ne legyen túl éles vagy hegyes! Kövessük az ujjak, lábujjak természetes formáját! 

Tartsuk tisztán és szárazon a lábujjakat!

A lábujjakon sokkal gyakoribb a gomba, mint a kézen, ez részben annak is köszönhető, hogy a lábujjak körmét, a láb bőrét hajlamosak vagyunk elhanyagolni. Részben azonban a nyirkos környezet kedvez jobban a fertőzéseknek! Tisztálkodás után mindig alaposan szárítsuk meg a lábujjakat és a közöttük lévő területet, viseljünk a nedvességet elvezető zoknit és lábbelit, és mindig kezeljük a lábon kialakuló bőrproblémákat, bőrkeményedéseket.

Ne hagyjuk figyelmen kívül a körmök elváltozását!

A körmök elszíneződése, megvastagodása, morzsolódása, töredezése, repedezése mind problémára utal! Ezeket mindenképpen kezelni kell! Ne próbáljuk meg ezeket az elváltozásokat elrejteni, elfedni, például színezett körömlakkal vagy műkörmökkel, ezzel ugyanis csak tovább rontunk a körmök állapotán. 

 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration