Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A mozgásszervi panaszok ellen bizonyos gyógynövényeket is sikerrel alkalmazhatunk: zsurlóból, csalánből, rozmaringból készíthetünk teát vagy éppen fürdőt is.

A mozgásszervi panaszok nem csak az idős korosztályt érinthetik. Ha nem figyelünk oda az egészséges táplálkozásra, a folyadékbevitelre és a rendszeres testmozgásra, akkor szinte korosztálytól függetlenül megjelenhetnek ízületi fájdalmak, gyulladások. Ezek az egész életminőségre rányomhatják bélyegüket, ezért nagyon fontos, hogy tegyünk a megelőzés érdekében.

Le a kilókkal!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a súlyfelesleg gyakran áll a mozgásszervi panaszok hátterében. Minden plusz kiló négyszeres terhelést jelent az ízületekre, ezért a normál testsúly elérése nélkülözhetetlen. A felesleges kilók leadásához elmaradhatatlan mozgás során az ízületek környéki izmok megerősödnek, ez pedig már alapvetően javíthat a helyzeten. Természetesen vannak olyan alapanyagok, melyek gyógyteaként segítenek a szervezet méregtelenítésében, és így a reumatikus panaszok enyhítésében.

Mezei zsurló: a titok a kovasavban rejlik

A mezei zsurló remek választás lehet mozgásszervi panaszok esetén. Nagyon sok antioxidáns van benne, de az igazi ereje a kovasavban lakozik. Erősíti a csontokat, de az inak és a szalagok egészségének megőrzéséhez is kitűnő szolgálatot tesz. Egy liter vízhez körülbelül 4-5 evőkanálnyi szálas tea szükséges. Forralás és leszűrés után naponta 3-4 csészével nyugodtan elfogyaszthatunk belőle.

Gyógynövényes fürdő

A fáradt lábak számára igazi gyógyír lehet egy kellemes esti fürdő. Pláne így van ez akkor, ha gyógynövényeket is használunk hozzá. Főzzünk főzetet rozmaringból vagy borókából, és ezt öntsük a fürdővízhez. Egy félórás fürdés után irány az ágy, hiszen az elalvás is könnyebben megy majd a gyógynövények erejének köszönhetően.

Csalán, a nagy klasszikus

A csalán sokak kedvenc gyógynövénye, hiszen számos egészségügyi problémára megadja a választ. Kiválóan méregtelenít, szinte átmossa az egész szervezetet, így az ízületekben és a kötőszövetekben rekedt méreganyagokat hatékonyan tisztítja ki. A mezei zsurlóhoz hasonlóan sok kovasav van benne, ami a mozgásszervi fájdalmakat és gyulladásokat képes elűzni. Egy teáskanálnyira lesz szükségünk a szálas gyógyteából, ezt forrázzuk le két deci vízzel, majd tíz perc után szűrjük le és kortyoljuk el.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az életmód fontosságát, hiszen ez az, ami alapvetően meghatározza általános egészségi állapotunkat. A tapasztalatok szerint a tiszta táplálkozás és a rendszeres testmozgás mellett a bőséges folyadékbevitel is nélkülözhetetlen. Ha ez utóbbi hiányzik, az nem csak rossz közérzettel, de állandósuló ízületi fájdalmakkal is járhat. Az érintett területen ugyanis nagy szükség van arra, hogy megfelelő kenőanyag valósuljon meg a folyadék közreműködésével is. A súlyfelesleg komoly kockázati tényezőnek számít, ezért az érintetteknek mindenképpen ajánlott elgondolkodni az életmódváltáson. A plusz kilók csökkenésével és a megfelelő gyógyteák alkalmazásával akár teljesen meg is szűnhet a fájdalom.

 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration