Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső

Ha az egészséges életmód kerül szóba, akkor sokaknak jutnak eszébe a különféle étrend-kiegészítők. A kínálat minden korábbinál szélesebb, így nem egyszerű rátalálni azokra a készítményekre, amelyek valóban hasznosnak bizonyulnak a szervezet számára. Segítünk a választásban!

Havi szinten is elképesztő összegeket elkölthetünk ilyen készítményekre, ezért érdemes átgondolni, hogy egyáltalán szükségünk van-e az adott termékre. Okos választásokkal valóban jól hasznosuló alapanyagokhoz juthatunk, melyek pozitívan hatnak életminőségünkre.

Pótlás természetes forrásból

A legfontosabb azzal tisztában lenni, hogy egyetlen étrend-kiegészítő sem helyettesítheti a megfeleően vegyes, kiegyensúlyozott egészséges étrendet!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vitaminok és az ásványi anyagok legjobban természetes forrásból hasznosulnak. Tény azonban, hogy az üzletekben kapható élelmiszerek gyakran, főleg tél végén, tavasz elején nem tartalmazzák az ideális mikrotápanyag-mennyiséget. Érdemes tehát az étrend-kiegészítőkre úgy tekinteni, mint az elfogyasztott ételek tényleges kiegészítőjére. Csak ezektől a készítményektől nem várhatjuk, hogy maximális hatékonysággal pótolják a szervezetből hiányzó vitaminokat, ásványi anyagokat.

Fókuszban a megbízható minőség

Természetes, hogy a legtöbben minél olcsóbban szeretnénk megúszni a beszerzést, ám a túl alacsony árak arról is tanúskodhatnak, hogy a márka nem túl megbízható. Célszerű tehát azokat a gyártókat előnyben részesíteni, akik a minőségbiztosítást szem előtt tartva egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy silány minőséget adjanak ki a kezükből. Amennyiben online rendelés mellett döntünk, akkor is törekedjünk arra, hogy kizárólag ismert forgalmazó, gyártó termékeit válasszuk.

Tipp: egy hasznos lista a védjegyzett, megbízható minőségű étrend-kiegészítőkről.

hogyan-valasszunk-etrend-kiegeszitot-16-9

Óvatosan a fogyókúrás készítményekkel!

Elég csak néhányat kattintani a világhálón, és máris találkozhatunk olyan termékekkel, amelyek biztos fogyást ígérnek. Amiről már elsőre is azt látjuk, hogy egyfajta csodaszerként kínálja a gyártó, azzal érdemes óvatosnak lenni. Ugyan sok kutatás mutat reménykeltő adatokat arról, hogy például a cink vagy egyes superfood-ok elősegíthetik a súlyfelesleg eltüntetését, de fogyókúrás készítményként hirdetni azokat több mint merész. Mielőtt vagyonokat költenénk ilyesmire, érdemes tudni, hogy a fogyás legegyszerűbben kalóriadeficittel érhető el. Ez nem jelent mást, mint kevesebb kalóriát fogyasztani, mint amennyit elhasználunk: mozogjunk sokat és ügyeljünk az étkezéseinkre.

Válasszunk legalább középkategóriás készítményeket!

Vannak olyan mikrotápanyagok, melyeket megéri pótolni, vagy éppen jelentősen javítható segítségükkel az általános közérzet. A C-vitamin, a magnézium, a B-vitamin csoport elemei, a kalcium kifejezetten hasznosnak bizonyulnak. A kollagén készítményekkel sokat lehet tenni a bőr szépségéért, de ízületeinken is megérezhetjük a pozitív hatást. Az energikusság fokozásának érdekében a természetes alapanyagot tartalmazó maca por és moringa por lehet az ideális választás. Amennyiben viszont vaspótlás szükséges, akkor például a cékla fogyasztása mellett az étrend-kiegészítők is megfelelőek lehetnek, de ilyenkor már hasznos lehet akár szakember segítségét is kikérni az ideális márka és adagolás érdekében.

facebook-share Megosztás