Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Ha az egészséges életmód kerül szóba, akkor sokaknak jutnak eszébe a különféle étrend-kiegészítők. A kínálat minden korábbinál szélesebb, így nem egyszerű rátalálni azokra a készítményekre, amelyek valóban hasznosnak bizonyulnak a szervezet számára. Segítünk a választásban!

Havi szinten is elképesztő összegeket elkölthetünk ilyen készítményekre, ezért érdemes átgondolni, hogy egyáltalán szükségünk van-e az adott termékre. Okos választásokkal valóban jól hasznosuló alapanyagokhoz juthatunk, melyek pozitívan hatnak életminőségünkre.

Pótlás természetes forrásból

A legfontosabb azzal tisztában lenni, hogy egyetlen étrend-kiegészítő sem helyettesítheti a megfeleően vegyes, kiegyensúlyozott egészséges étrendet!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vitaminok és az ásványi anyagok legjobban természetes forrásból hasznosulnak. Tény azonban, hogy az üzletekben kapható élelmiszerek gyakran, főleg tél végén, tavasz elején nem tartalmazzák az ideális mikrotápanyag-mennyiséget. Érdemes tehát az étrend-kiegészítőkre úgy tekinteni, mint az elfogyasztott ételek tényleges kiegészítőjére. Csak ezektől a készítményektől nem várhatjuk, hogy maximális hatékonysággal pótolják a szervezetből hiányzó vitaminokat, ásványi anyagokat.

Fókuszban a megbízható minőség

Természetes, hogy a legtöbben minél olcsóbban szeretnénk megúszni a beszerzést, ám a túl alacsony árak arról is tanúskodhatnak, hogy a márka nem túl megbízható. Célszerű tehát azokat a gyártókat előnyben részesíteni, akik a minőségbiztosítást szem előtt tartva egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy silány minőséget adjanak ki a kezükből. Amennyiben online rendelés mellett döntünk, akkor is törekedjünk arra, hogy kizárólag ismert forgalmazó, gyártó termékeit válasszuk.

Tipp: egy hasznos lista a védjegyzett, megbízható minőségű étrend-kiegészítőkről.

hogyan-valasszunk-etrend-kiegeszitot-16-9

Óvatosan a fogyókúrás készítményekkel!

Elég csak néhányat kattintani a világhálón, és máris találkozhatunk olyan termékekkel, amelyek biztos fogyást ígérnek. Amiről már elsőre is azt látjuk, hogy egyfajta csodaszerként kínálja a gyártó, azzal érdemes óvatosnak lenni. Ugyan sok kutatás mutat reménykeltő adatokat arról, hogy például a cink vagy egyes superfood-ok elősegíthetik a súlyfelesleg eltüntetését, de fogyókúrás készítményként hirdetni azokat több mint merész. Mielőtt vagyonokat költenénk ilyesmire, érdemes tudni, hogy a fogyás legegyszerűbben kalóriadeficittel érhető el. Ez nem jelent mást, mint kevesebb kalóriát fogyasztani, mint amennyit elhasználunk: mozogjunk sokat és ügyeljünk az étkezéseinkre.

Válasszunk legalább középkategóriás készítményeket!

Vannak olyan mikrotápanyagok, melyeket megéri pótolni, vagy éppen jelentősen javítható segítségükkel az általános közérzet. A C-vitamin, a magnézium, a B-vitamin csoport elemei, a kalcium kifejezetten hasznosnak bizonyulnak. A kollagén készítményekkel sokat lehet tenni a bőr szépségéért, de ízületeinken is megérezhetjük a pozitív hatást. Az energikusság fokozásának érdekében a természetes alapanyagot tartalmazó maca por és moringa por lehet az ideális választás. Amennyiben viszont vaspótlás szükséges, akkor például a cékla fogyasztása mellett az étrend-kiegészítők is megfelelőek lehetnek, de ilyenkor már hasznos lehet akár szakember segítségét is kikérni az ideális márka és adagolás érdekében.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration