Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső

PROMÓCIÓ! A Dolgit Akut 400 mg lágy kapszula* nem-szteroid gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító vény nélkül kapható gyógyszer segítséget jelenthet Önnek a fájdalom tüneti kezelésében.

A Dolgit AKUT 400 mg lágy kapszula* nem-szteroid gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító vény nélkül kapható gyógyszer segítséget jelenthet Önnek a fájdalom tüneti kezelésében. 400 mg ibuprofént tartalmaz lágy kapszulánként.

Többek között alkalmazható:

 - enyhe és közepesen erős fájdalom, például fejfájás, fogfájás, menstruációs fájdalom,

 - láz,

 - migrén esetén az akut fejfájás szakaszában, valamint tenziós fejfájás kezelésére,

 - sérülést, műtétet követően kialakuló fájdalmas duzzanatok és gyulladások tüneti kezelésére.

Láz és fájdalomcsillapítás esetén a kezelés hosszát a panaszok szabják meg. A Dolgit AKUT*-tal történő kezelés nem lehet pár napnál hosszabb. Amennyiben a panaszok ennél tovább tartanak, akkor feltétlenül az orvosnak kell tisztáznia a betegség eredetét.

Az ibuprofén hatóanyag a nem szteroid gyulladáscsökkentők közé tartozik. Közel 60 éve van forgalomban a világon. Számos gyógyszerformában (tabletta, kapszula, szuszpenzió, krém) kapható.

Hatását úgy fejti ki, hogy csökkenti azon anyagok képződését a szervezetben, amelyek a gyulladás, a fájdalomérzés és a láz kialakulásáért felelősek.

Érdekesség

Az ibuprofén feltalálója, az idén januárban elhunyt Stewart Adams brit gyógyszerkutató volt.

Az 1962-ben szabadalmaztatott ibuprofén kifejlesztésekor a vegyület hatékonyságában annyira bízott, hogy azt saját magán próbálta ki elsőként. Egy fontos előadása előtt fejfájással küzdött, s ekkor úgy döntött, hogy saját  magán kipróbálja a szert. A tudós maga is meglepődött, hogy a bevétel után a fejfájása elmúlt.

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

Forgalmazza: Naturprodukt Kft. 2046 Törökbálint DEPO, Pf. 8., Tel.: 06 23 511 337


 

facebook-share Megosztás