Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A felfázás a leggyakoribb női intim problémák közé tartozik, szinte kivétel nélkül minden hölgy találkozik vele élete során. Sőt, vannak, akik rendszeresen megtapasztalják a fertőzés kínzó tüneteit. Milyen természetes segítséget használhatunk ellene?

Ugyan a felfázásos betegségek évszaktól függetlenül előfordulhatnak, a kínzó tünetektől a hideg hónapokban többen szenvednek . A gyakori vizelési inger és a csípő, szúró érzés akár vesemedence-gyulladással is társulhat, aminek esetében a teázgatás már nem bizonyul elegendőnek. Amivel azonban biztosan nem árthatunk felfázás kapcsán, az a bőséges folyadékbevitel. Nem elegendő azonban csak vizet inni, hiszen számos olyan gyógytea rendelkezésünkre áll, melyek kifejezetten a hólyag és a vesék egészségét szolgálják. Lássuk, mit érdemes fogyasztani akkor, ha szeretnénk mihamarabb magunk mögött tudni a felfázást!

Tőzegáfonya, a biztos megoldás

Ha a felfázás kerül szóba, akkor a tőzegáfonya a legjobb választás. Segít a húgyutak fertőtlenítésében, és így a megelőzés terén is kiemelt szerep jut neki. Rengeteg benne a C-vitamin, ami szintén a hólyag egészséges működését szolgálja. A gyógynövényben megtalálható cseranyagok, flavonoidok igen hasznosak a szervezet számára, de sok benne a nátrium, a foszfor és a kálium is. A tőzegáfonya tablettaként is beszerezhető, de minél természetesebb formában juttatjuk be a szervezetbe, például teaként, annál nagyobb hatásfokkal képes érvényesülni.tozegafonya-es-aranyvesszo-a-felfazas-legjobb-ellenszerei-16-9

Aranyvessző vesebajok ellen

Az aranyvessző szintén olyan gyógynövény, amely kifejezetten a hólyaggyulladás esetén bizonyul remek választásnak. Nem csak a felfázás kapcsán érdemes mellette dönteni, hanem akkor is, ha vesehomok, vesekő okozza hasi fájdalmainkat. Az aranyvessző enyhíti a görcsös panaszokat, és vizelethajtó hatásával hozzájárulhat ahhoz, hogy minél hamarabb megszabaduljunk például a vesehomoktól. Az aranyvesszőből egy teáskanálnyi gyógynövényre lesz szükség, erre öntsünk két dl forró vizet, majd kész is a tea.

Inni, inni és inni

A felfázással küzdők gyakran beleesnek abba a hibába, hogy azonnal antibiotikumhoz nyúlnak. Ugyan ez azonnali segítséget jelenthet, de sajnos a bélrendszer kárát láthatja az antibiotikum jelenlétének. Ha időnk engedi, akkor érdemes egy-két napot rászánni arra, hogy teakúrát folytassunk. Az egy-két bögrét felejtsük el, inkább érdemes egy-két literrel inni a különféle (gyógy)teákból.

Nem csak a felsorolt alapanyagokat érdemes használnunk, hanem például kamillát, medveszőlőlevelet, csalánt is. Időnként frissítsük fel magunkat egy-egy pohár vízzel, hiszen a tea nagymennyiségben akár száríthat is. Alapvetően azonban enyhülést hoz majd a rengeteg folyadék, amely átmossa vesemedencét, a húgyhólyagot és a húgycsövet, eltávolítva onnan a baktériumokat, meggátolva azok megtapadását és a helyzet romlását. Mivel az éjszaka folyamán rendszerint kevesebbet iszunk, ezért a reggelt legalább érdemes egy liter teával indítani, ami gyorsan enyhítheti a görcsös fájdalmat.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration