Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A stressz folyamatosan jelen van az életünkben, és azt is tudjuk, hogy hosszabb távon az egészségi állapotunkat is befolyásolja. Ajánlunk néhány tippet, amelyhez csak egy kis idő és akaraterő kell, mégis hatékonyan csökkentik a stressz hatásait.

A tartós stressz tulajdonképpen öngerjesztő folyamat, amelynek könnyen áldozatul eshetünk. Szervezetünk számos jellel figyelmeztet, ha elérkezett tűrőképessége határára, ezek például a következők lehetnek: tartós fáradtság, alvászavarok, fokozott vagy csökkent étvágy, esetleg a betegségek iránti fogékonyság fokozódása.

A legfontosabb természetesen a stressz csökkentése, de a valóságban ez sokszor nehezen valósítható meg. Ezért fontos, hogy növeljük szervezetünk stressz iránti tűrőképességét, egyúttal pedig vessünk be olyan módszereket, amelyek a stressz hatásait csökkenthetik.

 1. Stresszűző táplálkozás
  A táplálkozás kulcsfontosságú lehet a stressz leküzdésében. Azt már sokan tudják, hogy a magnézium és a B6-vitamin sokat segíthet, de az utóbbi évek kutatásai az omega-3 zsírsavakról is kiderítették, hogy segítik a stressz és a szorongás csökkentését. Ilyen zsírsvakban gazdagok a tengeri halak, de számos omega-3 zsírsavtartalmú étrend-kiegészítőt is vásárolhatunk kedvenc gyógyszertárunkban.
 2. Csak természetesen! 
  A természet számos segítséget nyújt nekünk a stressz hatásainak kivédésére. Teaként használhatjuk a citromfüvet, a komlót és a levendulát, illóolajként párologtatva pedig a levendulát, a citromot, a citromfüvet és az ylang-ylangot javasolják.
 3. Stresszcsökkentő mozgás
  A mozgás stresszoldó hatása közismert. A legjobbak azok a mozgásformák, amelyek a pulzust kismértékben emelik meg: gyorsabb séta, úszás, pingpong vagy a jóga, de vitathatalan, hogy a táncnak is vannak pozitív hatásai.
 4. Fénnyel a stressz ellen
  Ősszel és télen kevés a természetes fény, ami súlyosbíthatja a stresszel összefüggő panaszainkat. Ezért fontos, hogy lehetőleg sokat tartózkodjunk a szabad levegőn, az irodából vagy a szobából pedig ne zárjuk ki függönyökkel, rolókkal a napfényt.
facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration