Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A szeptember sok szülő számára egyet jelent a beiskolázással, esetleg a gyermek első iskolapadban töltött hónapjával. A megfelelő oktatási intézmény kiválasztása sem egyszerű feladat, de a megpróbáltatások rendszerint nem érnek véget itt. A hétköznapok szervezése gyakran jelent problémát, ám ennek nem feltétlen kell így lennie.

 

1. Az a bizonyos „arany középút”

A stresszmentes iskolakezdés egyik sarkalatos pontja a hozzáállás. Ha szülőként feszültek vagyunk, az nagy valószínűséggel átragad majd a gyermekre is. Persze a lazaság sem ideális, így az „arany középút” megtalálása nélkülözhetetlen akkor, ha a gyerkőc lelki felkészítéséről van szó. Ez különösen iskolakezdés, vagy például új iskola választásának esetében bír kiemelt jelentőséggel. Gondoskodjunk arról, hogy a reggelek se rohanással induljanak, így az időben történő felkelésből nem érdemes engedni.

2. Túlterhelés nélkül

A fáradt gyermek nem alkalmas arra, hogy megfelelően felkészüljön a másnapi tananyagból. Meggondolandó tehát, hogy az egyébként is kimerítő tanórák után milyen kiegészítő foglalkozásokat választunk számára, vagy egyáltalán szüksége van-e ilyesmikre. A sport és a saját érdeklődési kör kibontakoztatása nagyon fontos, de hogy ezeken felül a plusz túlterhelés mennyire van a javára, azon érdemes külön elgondolkodni. Saját feladataidon is könnyíthetünk, ha munka után nem kell még kétféle magánórára hordozni a gyermeket. Ami azonban kisiskolásként teher, az a későbbiekben szükséges rossz lehet a továbbtanulás és az egyéni képességek, tudás fejlesztésének érdekében.

3. Egészséges étkezés nap mint nap

Ugyan az iskolai menzákon és a büfékben is egyre több egészséges étellel találkozni, de ha a legegyszerűbbnek tűnő megoldást választjuk a gyermek étkezésére, azaz pénzt adunk neki erre a célra, akkor biztosak lehetünk benne, megtalálja majd a módját, hogy alma helyett csokoládé landoljon az uzsonnás táskában. Ahogyan saját magunknak, úgy gyermekünk számára is lehetséges olcsón és gyorsan megoldani a másnapi étkezést. Ehhez nem kell órákat állni a konyhában előző este, mindössze a bevásárláskor célszerű körültekintőnek lennünk. Rengeteg finom, látványos, ízletes és egyúttal egészséges étel csomagolható a gyermek számára. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az étkezéshez és az egészséges ételekhez való hozzáállás is jelentős részben nevelés kérdése.

 

4. Mértékkel az internetet!

A világháló napjainkban az oktatásban is kiemelt szerepet tölt be. A beadandó feladatokhoz sokszor nélkülözhetetlen, és az okostelefonon keresztül is órákat töltenek a gyerekek a neten. Meggondolandó tehát, hogy a mobilon, a laptopon vagy az otthoni PC-n mennyi időt engedjünk ennek. Rengeteg feszültség forrása lehet mindez a családon belül, de ha következetesek vagyunk a témában és a tanulás utáni időben hagyjuk az internetezést, azzal célt érsz és mégis elkerülhető a stresszfaktor.

5. Közös idő a gyermekkel

A tanuláshoz gyakran lehet szükség segítségre. Nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hol jár a tananyaggal, milyenek a jegyei, mely területen lehet aktuális a támogatás. A rossz osztályzatok mindig problémát jeleznek, melynek célszerű mihamarabb a végére járni. Nem mindegy, kikkel barátkozik a gyermek, milyen társaságban tölti szabadidejét, vagy éppen milyen visszajelzések érkeznek a tanároktól. Ugyan mindezt kézben tartani időráfordítást igényel, de a túlzottan liberális szemlélet sem biztos, hogy a megfelelőnek bizonyul.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration