Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső

A szép, erős, egészséges haj a hölgyek éke, és a legtöbben mindent megteszünk azért, hogy így is maradjon. Néhány gyakori rossz szokással azonban úgy tehetjük tönkre a hajunkat, hogy szinte nem is vesszük azt észre. Melyek is ezek?

Túl meleg vízben mosunk hajat

Kétségtelen, hogy egy forró fürdő nagyon kellemes lehet egy hosszú nap végén, de ez sajnos sem a bőrnek, sem pedig a hajnak nem tesz jót. A meleg vizes hajmosás következtében a haj könnyebben kiszárad, töredezővé és gyengévé válhat. A fejbőr pedig csak még több faggyút fog termelni, melynek eredménye a hajtövek fokozott zsírosodása lesz.

Vizes hajjal fekszünk le aludni

Sokan a nap végén, lefekvés előtt mosnak hajat (ez kétségtelenül praktikus), de aztán nem szárítják meg a hajukat és vizes hajjal fekszenek le aludni. Ez azonban rendkívüli módon károsíthatja a hajszálakat, melyek vizesen sokkal sérülékenyebbek. Ráadásul, a nyirkos, meleg környezet a különböző baktériumok és gombák elszaporodásának is kedvez, ez pedig olyan betegségek rizikóját is növeli, mint a korpásodás.

Csavargatjuk, húzogatjuk a hajunkat

A haj csavargatása vagy húzogatása hasonló rossz szokásnak tekinthető, mint a körömrágás. Sokan öntudatlanul is végzik ezeket a mozdulatokat, ha unatkoznak, idegesek vagy izgatottak. Ez a "játszadozás" ártatlannak tűnhet, de valójában megterheli a hajszálakat, melyek emiatt idővel elgyengülhetnek és töredezetté válhatnak.

Túl feszes frizurákat viselünk

A nagyon feszesre húzott lófarok vagy konty, vagy a feszesen a fejbőrre font hajtincsek nagyon divatosak lehetnek, de ezek extrém terheléssel járhatnak. Ha valaki állandóan így viseli a haját, sajnos a hajszálak töredezését, sőt a hajhullást is kockáztatja!

 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration