Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Folyton fázik? A legvastagabb kötött pulcsik sem segítenek átvészelni egy átlagos téli napot? Esetleg a melegebb hónapokban is hideg kezekkel és plusz ruhadarabokkal vág neki a napnak? Az állandó fázás nem csak kellemetlen, hanem betegségre is felhívhatja a figyelmet. Lássuk, milyen egészségügyi problémák okozhatják, ha folyton vacog!

1. Vérszegénység

A vérszegénységet gyakorlati oldalról ismerők pontosan tudják, hogy nem csak fázással, hanem fáradtsággal és kimerültséggel is gyakran jár együtt. Az ok nem más, mint az, hogy nincs elég vörösvérsejt a vérben, így nem szállít az elegendő oxigént. Gyakran szédelgés hívja fel a figyelmet arra, hogy baj van. Ugyan étrend-kiegészítő formájában is pótolható a vas, de a megfelelő alapanyagok fogyasztásával természetes forrásból  is bejuttatható a szervezetbe. Ez elengedhetetlen  vérszegénység esetén. A fehérjefogyasztás, a csalántea, a sóska, a sörélesztő, a méz, a cékla, a citrusfélék, vagy például az edami sajt remek választásnak bizonyulnak akkor, ha természetes vaspótlásról van szó.

2. Pajzsmirigy-alulműködés

A pajzsmirigy megfelelő működése rendkívül fontos a hormonális egyensúly fenntartásához!  Ha a pajzsmirigy nem termel elegendőt bizonyos hormonokból, akkor fázás, székrekedés, és hízás is jelentkezhetnek. Egy egyszerű vérvizsgálattal kimutatható, hogy rendesen működik-e a pajzsmirigy, érdemes időnként teljes labort kérni háziorvostól.

3. Alacsony vérnyomás

Legtöbbször a magas vérnyomásról és annak hátulütőiről hallani. Kétségtelen, hogy sokkal veszélyesebb a magas, mint az alacsony vérnyomás, de ez utóbbi is számos kellemetlenséggel járhat. Tipikusan ilyen az állandó fázás. Tenni azonban könnyebb ellene, mintha állandó magas értékekkel küzdenénk. Az aktív testmozgás, egy csésze zöld tea vagy kávé jó szolgálatot tehetnek ilyenkor.

4. 2-es típusú cukorbetegség

A probléma egyre többeket érint. Amellett, hogy a keringést károsíthatja, a hőszabályozás terén is gondok léphetnek fel. Nem ritka, hogy vesegondok és vérszegénység is társul hozzá, ezért nagyon fontos, hogy időben orvoshoz forduljunk. Egyébként pedig érdemes tisztában lenni azzal, hogy a cukorbetegség kialakulásának hátterében gyakran a súlyfelesleg áll. Figyeljünk tehát arra, mennyit mutat a mérleg, hiszen egészségügyi kockázatokat is hordoz magában a túlsúly.

5. Kevés testmozgás

Ugyan nem tipikusan okozhat állandó fázást az testmozgás hiánya, de közvetetten mégis hozzájárulhat. Érdemes minden nap a vérkeringést fokozó, testsúlynak és egészségi állapotnak megfelelő testmozgást beiktatni a mindennapokba. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez serkentőleg hat a vérkeringésre, a szív munkájára, és könnyen lehet, a fázásos panaszok is a múlté lesznek.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration