Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A fejfájás mindenki által ismert jelenség, mely rendszerint fájdalomcsillapító hatására egy órán belül elmúlik. Nem ritka azonban, hogy visszatérő panaszról van szó esetében, s mint ilyenre, mindenképpen oda kell figyelni.

Allando fejfajas Mutatjuk mi allhat a hatterben 16 9 A folyamatos gyógyszerszedés helyett azonban célszerű feltérképezni, hogy mi állhat a probléma hátterében, és gyökerénél kezelni a bajt. Minderre nem csak a fájdalom tartós enyhítése érdekében ajánlott ügyelni, hanem az életminőség javításának apropóján is.

Vércukorszinttől a kialvatlanságig

A fejfájásos panaszok sokszor arra igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy valamilyen életmódbeli változtatásra van szükség. Fontos, hogy ne hagyjunk ki étkezéseket, és napközben is legyen nálunk valami gyorsan elfogyasztható, tápanyagban gazdag falat. A hirtelen leeső vércukorszint és az éhség biztosan okozhat fejfájást, de hasonlóképpen kiváltó tényező lehet a túl kevés, vagy rossz minőségű alvás. A fáradtság és a pszichés kimerültség éppen úgy állhatnak a háttérben, mint a stressz és az aggodalmaskodás.

Ez utóbbiak sajnos sokunk életének részét képezik, kiiktatni pedig nem mindig lehetséges azokat. Ilyenkor azonban nagyon fontos, hogy megtanuljuk a feszültséget kezelni, és szabadidőnkben olyan elfoglaltságokat válasszunk, amelyek kikapcsolnak, elterelik figyelmünket a problémás helyzetekről. Mindenki másra esküszik, de a sport például remek módja a felgyülemlett feszültség oldásának.  

Vírusfertőzéskor normális

Az influenza, megfázás, nátha gyakori velejárója a fejfájás. Ha az ilyen időszakokban jelentkezik napi rendszerességgel, az normálisnak mondható, pláne akkor, ha láz is társul a beteg állapothoz. A megfelelő láz-és fájdalomcsillapító készítményekkel sokat tehetünk ilyenkor a fájdalmak ellen.

Migrénes fájdalmak

Az erős, lüktető fájdalom, ami homloktájon, vagy a fej egyik oldalán jelentkezhet, méghozzá hirtelen, általában migrénes tünetekre utal. Gyakran jár hányással, hányingerrel a jelenség, és ilyenkor az erős fény és hangok is rendkívül bántóak. A migrénes panaszokra legjobb a pihenés egy besötétített szobában.

Szemészeti panaszok

Sokszor előfordul, hogy a szemészeti betegségek okoznak folyamatosan jelen levő fejfájást. Fontos tehát, hogy vizsgáltassuk ki magunkat, látogassunk el egy szemészeti rendelésre, ahol fény derülhet arra, ha esetleg fénytörési hiba miatt szemüveg viselése javasolt.

Amennyiben egyértelműen nem azonosítható azonnal a kiváltó ok, úgy a háziorvos rendszerint ideggyógyászati szakrendelésre utal be, ahonnan szükség esetén CT vagy MRI vizsgálatra is elküldhetnek. A szervi problémák kiküszöbölése érdekében ezeken feltétlenül javasolt részt venni, s ha testi okok nem indokolják a fejfájást, akkor a pszichés hátteret is célszerű szakember segítségével feltérképezni. Nem ritka, hogy feszültségoldó, antidepresszáns készítmények segítségével enyhíthetők a tulajdonképpen idegi alapon nyugvó fejfájásos panaszok.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration