Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Életünk a teljesítmény iránti elvárások árnyékában zajlik, és sokszor akár egészségi állapotunk is kárát láthatja annak, ha nem tudunk megbirkózni a ránk váró feladatokkal.

A munkaerő-piacon rendszerint azok a keresett és sikeres szakemberek, akik magánéletüket a háttérbe szorítva, akár megdöbbentő óraszámban képesek a szükséges feladatok ellátására. De mégis meddig használhatjuk ki a szervezetünk nyújtotta lehetőségeket? Hogyan növelhetjük teljesítményünket anélkül, hogy abban pszichésen és testileg is tönkremennénk? A valódi siker, ha a lelki harmónia is megvalósul az anyagi előnyökkel együtt, ám mindez sokak számára falakba ütközik a mindennapokban. Cikkünkben néhány hasznos tanáccsal igyekszünk azoknak szolgálni, akik többet, másként, vagy jobb minőségben szeretnének teljesíteni a munkájukban.

1. Természetes alapanyagok a tányéron

Az energikusság és az egészség megőrzése nagymértékben azon múlnak, milyen alapanyagok kerülnek tányérunkra. Azt szokták mondani, hogy azok az alapanyagok, melyek romlandóak, még friss állapotukban garantáltan jót tesznek a szervezetnek. Nézzük csak meg a zöldségeket, a gyümölcsöket vagy a finomítatlan alapanyagokat. Ha lehet, minél kevesebbet használjunk hőkezelést, főként zöldségek és gyümölcsök esetében. Amennyiben erre odafigyelünk, már nagyon sok értékes vitaminhoz és ásványi anyaghoz hozzájuttathatjuk szervezetünket.

Ne feledkezzünk meg az étrend-kiegészítőkről sem, és az olyan superfood-okról, melyekről napjainkban sokat hallani. Vannak, akik a gyógygombákra esküsznek, mások a spirulina alga vagy a maca por mellett döntenek. Érdemes napi szinten smoothie-kat fogyasztani, melyeket a készen kapható verziók helyett legolcsóbban otthon,  turmixgéppel készíthetünk el. A természet erejét a teljesítménynövelés szolgálatába állítva meglepően jó eredményeket érhetünk el.

2. Ne felejtsünk el inni!

Gyakran fáj a fejünk? Energiahiánytól szenvedünk? Nehezen koncentrálunk a feladatainkra? Gondolt már arra, hogy talán nem fogyaszt elegendő folyadékot? Minimum napi két-három liter ajánlott, de a testsúly függvényében akár ennél többre is szükség lehet. A kávé mellé plusz egy-két pohár víz javasolt, hiszen a koffein szárítja a szervezetet. Legjobb, ha odakészítünk a számítógép mellé egy üveget, és legalább kétszer-háromszor újratöltjük a munkaidő során. Ha kontroll alatt tartjuk az elfogyasztott folyadékmennyiséget, akkor nem fordulhat elő, hogy elfelejtünk inni. Amikor szomjasak vagyunk, az már a szervezet vészreakciója, hogy ki vagyunk száradva. Növeljük a folyadékfogyasztásunkat, és bár eleinte könnyen lehet, hogy nehezünkre esik majd inni, de akár egy-két héten belül hozzászokhatunk a nagyobb mennyiséghez, és élvezhetjük a jobb közérzet és a nagyobb terhelhetőség előnyeit.

3. Időbeosztás mindenekfelett

Sokan úgy vagyunk vele, hogy a napi 48 óra sem lenne elég mindazokra a feladatokra, melyek felettünk tornyosulnak. A helyzetet a munkahelyi és az otthoni elvárások sem könnyítik meg, s a komoly terheléssel járó időszakokban gyakran egyetlen nap szünet sem akad. Ilyenkor nem tehetünk mást, mint átgondoljuk feladatainkat, szervezünk és időbeosztásunkat igyekszünk átalakítani. De mégis hogyan lehetséges ez a leghatékonyabban?

Az alvás rendkívül fontos, így a napi legalább 7 órát nem érdemes elcsalni. Annál inkább a közösségi portálokon töltött időt. Ez gyakorlatilag semmiféle hasznos értékkel nem bír, mégis akár órákat elvehet a mindennapjainkból. Vannak, akik a határidőnaplókra esküsznek, mások spontán módon igyekeznek a legtöbbet kihozni napjaikból. Mindkettőben van igazság, ám hiába a legszebb határidőnapló, ha hiányzik az a bizonyos belső motiváció, ami előre visz nap mint nap. 

4. Motivájuk magunkat!

Itt érkeztünk el ahhoz a bizonyos kritikus ponthoz, a sokszor hiányzó motivációhoz. Nem mindegy, milyen munkát végzünk, és mennyire szívesen kezdünk neki a napi feladatainknak. Negatív környezetben, rossz társaságban dolgozni eléggé lehangoló. Ha viszont saját vállalkozásunkban dolgozhatunk, vagy úgy érezzük, munkahelyünkön megbecsülnek, az szárnyakat adhat. A motivációban sokat segíthet, ha célokat tűzünk ki magunknak, vagy egy régóta vágyott eszköz, ruhadarab beszerzésével ajándékozzuk meg magunkat a kitartó munkával telt hónapot követően.

5. Vezessük le a stresszt!

Ahol teljesítménykényszer van, ott a stressz sem marad el. A hosszú távú teljesítőképesség megőrzése érdekében tehát nagyon fontos, hogy megtaláljuk azt az elfoglaltságot, melynek köszönhetően sikerülhet elengedni a feszültséget. A testmozgás az egyik legjobb választás, de a hétvégi kirándulás, vagy néhány nap valamelyik wellness hotelben szintén csodákra képes.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration