Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső

Év végi hajtás a munkahelyen, feszültség a járványhelyzet miatt, közben pedig ott motoszkál a fejünkben az is: a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni az ünnepekből. Legyen idén egy kicsit más a karácsony! Talán csak szervezés kérdése az egész...  

A városok már ünnepi fénybe öltöztek, és lépten-nyomon karácsonyi vásárokkal találkozunk. A forralt bor illata és a szabadtéri zenés programok mind ünnepi hangulatba hoznak advent időszakában, de elég csak belépnünk bármelyik bevásárlóközpontba, a karácsonyi dallamok és a széles ajándék kínálat szintén garantáltak. De nekikezdünk-e időben a készülődésnek, vagy ismételten hatalmas tömeg, és persze a vele járó stressz várnak ránk még az ünnep előtti napokban is? Ha már volt szerencséje az utolsó pillanatban is ajándékok után rohangászni, és a bevásárlásról sem gondoskodott időben, akkor minden valószínűség szerint idén ön is szeretné elkerülni az ezzel járó stresszt. Minden lehetősége megvan erre, hiszen még bőven van idő karácsonyig, ha tehát most nekikezd a teendőknek, lesz ideje arra, hogy a mindennapi feladatok mellett időt szenteljen saját magára és az ünnepi készülődés varázsának átélésére. Cikkünkben igyekszünk sorravenni azokat a feladatokat, melyeket érdemes hétről-hétre beosztania.

Kreatív ötletek ajándékozáshoz

Zokni, illatszercsomag, vásárlási utalvány? Ha rendszerint ezek kerülnek a fa alá, akkor idén érdemes kicsit szabadjára engedni a fantáziáját. Gondolt már arra, hogy személyre szóló ajándékkal kedveskedjen szeretteinek? Ha nincs ideje, tehetsége ahhoz, hogy saját kezűleg valósítsa meg elképzeléseit, akkor is van rá lehetőség, hogy ilyet ajándékozzon. Akár online is leadhatja megrendelését olyan fényképes ajándéktárgyakra, melyeket az év minden napján tud majd használni a megajándékozott, ezzel mindig ön jut majd eszébe róla.

Vásárlás online

Napjainkban előszeretettel választjuk az internetes vásárlást, hiszen kényelmes, és sok esetben a bolti áraknál olcsóbbat kínáló lehetőségként áll rendelkezésünkre. Válogasson a webáruházak kínálatából, és szerezze be idén néhány kattintással azokat a darabokat, amelyek garantáltan örömet okoznak majd szeretteinek. Ha nem tartózkodik otthon, akár az országban bárhol elérhető csomagpontokra is rendelheti a termékeket, ahol a hét bármely napján átveheti azokat, amikor ideje engedi. Érdemes karácsony környékén gyakrabban körülnézni a webshopokban, hiszen ekkortájt remek akciók várják az érdeklődőket. És persze arról se feledkezzünk el, hogy a járvány idején az internetes vásárlás biztonságosabb, hiszen sokkal kevesebb emberrel kerülünk kapcsolatba!

Készítse fel otthonát!

Ajtódíszek, adventi koszorú, apró dísztárgyak, gyertyakompozíciók – nem kell komoly tízezreket elköltenie ahhoz, hogy karácsonyi hangulatot varázsoljon otthonába, hiszen terményekkel, gömbdíszekkel, gyertyákkal és néhány koszorúval máris kész a dekoráció. Ha van ideje és szeret saját kezűleg alkotni, akkor barkácsboltokban, kreatív szaküzletekben minden hozzávalót megtalál ahhoz, hogy csodaszép, egyedi díszeket készítsen.  

Takarítás - fogjon hozzá időben!

Mivel a karácsony környéki időszakban a család apraja-nagyja sok időt tölt majd otthon, természetes, hogy szeretné a legjobbat kihozni otthonából. Ne hagyjon azonban mindent az utolsó hétre, a lakástextíliák mosását nyugodtan elintézheti korábban is, mint ahogy a hűtő kitakarítására is érdemes már azelőtt figyelni, hogy telepakolná mindenféle finomsággal az. Ha pedig úgy érzi, a takarításra már tényleg nincs energiája, nyugodtan kérjen segítséget!

Az ünnepi menü összeállítása

A legtöbb háziasszony számára ez jelenti a legnagyobb problémát, hiszen nyilvánvaló, hogy szeretnék tudásuk legjavát nyújtani, ám nehéz megfelelni mindenki igényének, főleg ha nagy a család és vendégeket is várnak. Bevásárlólistát már jóval korábban is írhat, és az olyan élelmiszereket, amelyek nem romlandóak, nyugodtan megveheti hetekkel előtte is. A fagyasztóban is sokáig elállnak az alapanyagok, sőt néhány elkészített étel is, így elkerülheti, hogy karácsony előtt három nappal még a tömegben tologassa a bevásárálókocsit, és próbálja kikerülni az önhöz hasonlóan stresszes és rohanó vásárlókat.

S hogy mégis mi kerüljön az asztalra? Jobb ragaszkodni a hagyományokhoz, vagy inkább újítsunk valami különlegességgel? Nem biztos, hogy rossz ötlet, ha a töltött káposzta, a halászlé és a pörkölt helyet most valami mással lepi meg a családot. Persze azt is megteheti, hogy a hagyományos fogás mellett kipróbálja valamelyik külföldi konyha különleges ünnepi ételét, gondolva természetesen azokra a családtagokra is, akik esetleg nem fogyasztanak húst, esetleg glutén- vagy tejmentesen étkeznek. Legyen körültekintő az italok megválasztásával is, de háziasszonyként az is a dolga, hogy figyeljen arra, ne forduljon át az ünnepi összejövetel féktelen ivászatba. 

Csomagolás

Ez a másik olyan feladat, amelynek nem árt időben nekikezdeni. Nagyon praktikusak az ajándéktáskák, hiszen többféle méretben, színben és mintával beszerezhetőek, és bármilyen formájú, alakú ajándék stílusosan mutat bennük. Ezeket ráadásul akár többször is fel lehet használni! Ha kreativitását is kifejezésre juttatná, saját készítésű képeslapokkal is készülhet, melyeket az ajándékokhoz csatolhat, de feldobhatja a csomagolást egész fahéjjal, szárított narancskarikákkal, tobozokkal, terményekkel, sőt mézeskaláccsal is.

Figyeljen magára is!

Végül, de persze nem utolsó sorban, ne feledkezzen meg saját magáról, és arról, amiről valójában az adventi időszak és a karácsony szólnak! Ha ezekben a hetekben reggeltől estig csak rohan, könnyen lehet, hogy a karácsony másról sem szól majd, mint hogy szeretné végre jól kialudni magát. Szánjon időt minden nap saját magára, pihenjen, ha teheti, vagy kapcsolódjon ki aktív tevékenységgel, sporttal. A kimerültség és a stressz helyett foglalkozzon saját egészségével testi és lelki értelemben is, így az ünnep idén is garantáltan felejthetetlen lesz!

facebook-share Megosztás