Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Egyetlen nap alatt annyi inger ér bennünket, mint egy középkori embert egész életében, vagy a szüleink generációját egy hónap alatt. Vajon hogyan lehet mindezt feldolgozni, és hogyan pihentethetjük az agyunkat?

Csábító dolog, hogy a világ szinte összes tudása, fontos és kevésbé fontos híre ott van egy gombnyomásnyira tőlünk. Hasznos dolognak tűnik, hogy bárki bármikor elérhet bennünket, és nagyon produktívnak érezzük magunkat, ha egyszerre több dolgot is képesek vagyunk elvégezni. Mindez azonban már rövid idő alatt is rajta hagyja a nyomát a teljesítményünkön, sőt, a hangulatunkon is. Épp ezért néha érdemes kivonni magunkat az információ-áradatból.

Az információ testileg is kifáraszt!

A szellemi túlterhelés tüneteit a legtöbben éreztük már legalább egyszer-kétszer. Amikor folyton félbeszakít valami, és egyszerre több dolgot is próbálunk párhuzamosan elintézni, könnyen ködössé válhat az agyunk, romolhat a koncentrációs képességünk. Hamar ingerlékenyek, stresszesek leszünk, és a fejfájás mellett fizikai fáradtsággal is fizetünk a százfelé figyelésért.

Kapcsoljunk ki!

Muszáj néha kikapcsolni - szó szerint is. Minden nap legyen néhány óránk, amikor nincs bekapcsolva semmilyen kütyü, ami információkat közvetíthetne. Ne üljünk át a számítógép elől egyből a tévé elé, inkább sétáljunk egyet a szabadban, A hazafelé vezető úton ne vegyük elő azonnal a telefont, a házimunka közben pedig ne kapcsoljunk be semmit, hagyjunk egy kis csendet magunknak. Relaxációs és meditációs technikákat is elsajátíthatunk, sőt az alvást is besorolhatjuk a legfontosabb teendőink közé.

Lassítsunk!

Fontos dolog, hogy néha képesek legyünk tudatosan lassítani, és leállítani a folyamatos pörgést. Amennyire csak lehet, redukáljuk a napi teendőink listáját, hogy semmilyen feladattal ne kelljen rohannunk. Ha időre oda kell érnünk valahová, ne az utolsó pillanatban induljunk el, hagyjunk egy kicsit több időt a közlekedésre. Egyszerre lehetőleg csak egy dologgal foglalkozzunk. És minden nap - akár naponta többször is - legyen 20-30 percünk egy ráérős reggelire vagy ebédre, kávézásra, vagy akár egy kis semmittevésre is.

Szűrjük meg az információt!

Egyre inkább rájövünk, hogy manapság már lehetetlen mindenhol ott lenni - még virtuálisan sem. Bár nagyon csábító a jólértesültség illúziója, nyugodtan szűrjük meg alaposan, milyen információkat szeretnénk beengedni az életünkbe. Nem kell kivonulni a közösségi oldalakról és a homokba dugni a fejünket, de nem kell minden rémhírt, pletykát követni, sőt, még a valóban hasznos információk közül is érdemes válogatni. Egyszerűen képtelenség ugyanis mindennel naprakészen lépést tartani. Megosztani és továbbítani, sőt, elmenteni sem kell mindent - a legtöbb "majd elolvasom" kategóriába sorolt információt ugyanis nem vesszük elő, csak annyit érünk el vele, hogy nyomasztani fog a "lemaradás".

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration