Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A babavárás kellemes mellékhatásai közé tartozik, hogy a leendő édesanya hajának állapota általában javul: fényesebbé válik és sokszor dúsabb is lesz. Mire érdemes szülés előtt és után figyelni a hajunkkal kapcsolatban?

 

A kilenc hónap alatt, amíg a babát várjuk, a testünk számos változáson megy keresztül, és ez a hajunkra is igaz. A kiegyenlített hormonális hatásoknak köszönhetően a legtöbbször csökken a hajhullás, sőt új hajszálak is szép számmal jelentkeznek, és a töredezettség is mérséklődik. Gyakori, hogy ilyenkor dúsabbnak is hat a frizuránk, és ezért számos dicséretet bezsebelhetünk.

A haj egészsége is belülről fakad, nagyon sokat tehetünk érte az egészséges és kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással. A legfontosabb ilyenkor a megfelelő vas- és C-vitamin-bevitel, de oda kell figyelni a B5-vitamin, azaz a panthenol megfelelő mennyiségére is. Ezeket a legtöbb terhesvitamin is tartalmazza, mégis jobban járunk, ha természetes úton, az ételeink révén jutunk hozzá a kellő mennyiséghez: C-vitaminban a színes zöldségek és gyümölcsök gazdagok, megfelelő mennyiségű vashoz pedig például vörös húsok és máj fogyasztásával juthatunk hozzá, amelyek ráadásul B5-vitaminforrások is.

Nem kell speciális rituálékat sem bevezetnünk a várandósság alatt a hajunk érdekében, egyszerűen tegyük azt, amit megkíván: ha száraznak tűnne, használjunk tápláló balzsamot, ha esetleg zsírosodna, akkor többször, de kímélő samponnal mossuk.

Szülés után ismét nagyot változik a hormonok szintje és ezt a hajunkon is észrevehetjük. Három-négy hónap múlva szinte menetrendszerűen érkezik a hajhullás, és akár sokkal több hajszálunk is eltűnhet, mint korábban. A megfelelő táplálkozáson túl azonban nem sok mindent tehetünk, hiszen a hormonális hatás nem pótolható. Általában rövid idő alatt mérséklődik, majd a normál mennyiségűre (napi kb. 100 hajszál) áll vissza a hajhullás. Ha fél évvel a szülés után még mindig jelentős mértékű lenne a hajhullás, érdemes erről szakemberrel, például bőrgyógyásszal is konzultálni, aki hatékony segítséget javasolhat.

 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration