Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Ha sorra vennénk azokat a szabadidős elfoglaltságokat, amelyek mindannyiunk szívéhez közel állnak, akkor a filmnézés biztosan ilyen...

Ha sorra vennénk azokat a szabadidős elfoglaltságokat, amelyek mindannyiunk szívéhez közel állnak, akkor a filmnézés biztosan köztük lenne. Mindenkinek megvannak a maga kedvencei, így a vígjátékok és a kalandfilmek legalább olyan sok rajongót tudhatnak magukénak, mint a fantáziát magával ragadó sci-fik vagy a látványos akciófilmek. De vajon tényleg igaz az, hogy a filmnézés akár egészségesebbé is tehet? Ha a kasszasikerek és a művészfilmek nem is a magas vérnyomás vagy a mandulagyulladás hatékony ellenszerei, a ránk gyakorolt jótékony hatásuk tagadhatatlan. Ez pedig nem másban rejlik, mint az általuk nyújtotta élményekben, az elindított gondolatiságban és így akár saját magunk jobb megértésében.

1. Kiszakadhatunk ki a valóságból

Ha sikerül egy igazán jó darabra bukkanni, akkor akár két óra is úgy repül el, mintha észre sem vennénk. Sokan a rohanó hétköznapokban másra sem vágyunk, mint arra, hogy elnyúljunk a kanapén és a pihenésre szánt időben valahol egész máshol legyünk lélekben, gondolatban. A valóságból történő, ilyen jellegű kiszakadás néha még azoknak is jót tesz, akik egyébként az aktív szabadidő elkötelezett hívei.

2. Szabadon engedhetjük érzelmeinket

Vannak, akik a művészfilmek és az általuk közvetített átértelmezhető tartalom megszállottjai, mások egy-egy romantikus film kapcsán engedik szabadjára érzelmeiket. A lélek húrjait pengető műremekek valóban megérdemlik a könnycseppeket és valljuk be, nem csak a gyengébb nem tagjai pityerednek el egy-egy mélyreható történeten.

A mindennapokban nagyon sok olyan helyzet adódik, amikor érzelmes oldalunkat ilyen vagy olyan okoknál fogva kénytelenek vagyunk háttérbe szorítani. Ez hosszú távon biztosan nem egészséges, ezért nagyon fontos, hogy legyen hely és alkalom arra, amikor akár hosszasan sírva engedhetjük ki a gőzt és a felgyülemlett érzelmi töltetet. S miért lenne baj az, ha ezt éppen egy újdonsült kedvenc film előtt tennénk?

3. Kikapcsolódás bármikor

Mindennapjainkban sokszor alig akad idő arra, hogy kikapcsolódjunk. A munkahelyen töltött időt követően gyakran nincs már lehetőség arra, hogy valamelyik fürdőben lazuljunk, vagy még beleférjen egy rövidke kirándulás a közeli parkba. A filmek mindig kéznél vannak, és az általuk jelentett másfél-két órás program jó esetben remekül kikapcsol. Tekinthetünk minderre úgy is, mint a sokat emlegetett én-időre, ami szervesen hozzájárul a testi-lelki egészség megvalósításához. Ha otthon szobabiciklizés vagy egyéb beltéri sport mellé indítunk el egy filmet, akkor a testi feltöltődés mellett szellemi táplálékot is jelentenek a történetek.5 ok amiert a filmek egeszsegesebbe tesznek 16 9

4. Újszerű látásmód a nehéz élethelyzetekben

A filmeket mindannyian saját élettapasztalatunknak, a jelenben megélt helyzeteknek, problémáknak, vagy éppen vágyainknak megfelelően értelmezzük. Ugyan a másfél órás lövöldözés, vagy az eszement vígjátékok ritkán gondolkoztatnak el, de szerencsére a filmművészet nagyon sok olyan alkotással büszkélkedhet, amely méltó arra, hogy foglalkozzunk velük.

Ugyan az életképességet és a hétköznapokban való boldogulást nem a filmekből fogjuk megtanulni, de a megfelelő alkotásoknak hála egyfajta újszerű látásmódot tudhatunk magunkénak. Könnyen lehet, hogy már egy ideje komoly problémaként élünk meg egy helyzetet, nem látjuk a kiutat valamiből, és ilyenkor egy tartalmas alkotásnak köszönhetően új szemszögből vagyunk képesek tekinteni minderre. Vannak olyan filmek, melyek megértéséhez érettség és érzelmi intelligencia szükségesek, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek nyújtanak sokszor felejthetetlen élményeket, s akár hasznos útravalót is.

5. Lelki harmónia, ami kihat a testre

A filmek jelentette élmények egyértelműen lelki szinten mutatkoznak meg. Ma már a hagyományos orvostudomány is elismeri, hogy test és lélek szoros egységként működik és egyik egészsége sem képzelhető el a másiké nélkül. Ha tehát így tekintünk az egészség megőrzésére, akkor a lelki harmónia megteremtése máris felértékelődik. Sajnos a rohanó mindennapokban sokszor ez a legutolsó, amivel foglalkozni szoktunk, pedig tény, hogy minden ebből indul ki. Ha tehát számunkra a filmnézéssel töltött idő jelenti a kikapcsolódást és a töltődést, akkor miért ne engednénk meg ezt magunknak?

Az egyensúlyteremtés egyik fontos lépcsőfoka, hogy megértjük saját pszichénk működését, és elkezdjük felismerni, mit miért teszünk, mi indokolja érzelmi reakcióinkat a mindennapokban. Könnyen lehet, hogy egy életszerű történettel közelebb kerülhetünk ahhoz a személyhez, akik valójában vagyunk, vagy másként közelíthetünk akár évek óta fennálló problémás szituációkhoz. Irány tehát a kanapé, és egy esős délutánon, vagy a hőségriadó elől elbújva válasszunk filmet a korszerű, vagy akár a klasszikus darabok közül! Persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a világ ezernyi kalanddal vár, melyeket nem a televízió vagy a laptop előtt fogunk megélni.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration