Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A hajhullás a nőket és a férfiakat egyaránt érintő, gyakori probléma. Eláruljuk, hogyan akadályozhatjuk meg.

Fésülködés vagy hajmosás után egyre több hajszálat veszítünk? Hajhullásról beszélünk vagy a haj megújulásáról? Utóbbi természetes folyamat. A hajszálak növekednek, nyugalmi állapotba kerülnek, majd az újak távozásra késztetik a régieket. Napi 50-100 szál elvesztése ennek a megújulásnak az eredménye. Évszakváltáskor is észlelhetjük, hogy a hajunk jobban hullik – ez igaz ősszel is, amikor a melegből hirtelen hideg lesz. Ha a probléma pár nap után is fennáll, illetve nagyon hullik a haj, meg kell találni a probléma gyökerét.

A leggyakoribb okok

• A gyulladásos, főleg fogászati, nőgyógyászati, belgyógyászati problémák gyakran okoznak hajhullást.
• A stressz, a feszült lelkiállapot kihat a keringésre, megjelenhetnek fejbőrbetegségek, amelyek a hajszálak elvesztéséhez is vezethetnek.
• Az egészségtelen táplálkozás – például egy drasztikus diéta, ami vas- vagy fehérjehiányt okoz – szintén előidézheti.
• A hormonális változások, például a szülés, a klimax, a fogamzásgátló szedése vagy a túlsúly is hozzájárulhatnak a kialakulásához.
• A hajviselési és hajápolási szokásokra is érdemes figyelni. A gyakran és szorosan megkötött frizura a hajgyökér elsorvadásához vezethet. Fontos belátni: a sok formázás, vasalás, szárítás sem tesz jót.

Hogyan akadályozzuk meg?

Legyen az ok gyulladás, stressz vagy hormonális változás, az első és legfontosabb lépés az, hogy ki kell deríteni, mi okozza a problémát, és azt kell orvosolni. Viszont el kell fogadni: a fejbőr és a haj egészségének visszanyerése nem megy egyik napról a másikra. Türelmesen és kitartóan kell ápolni a célnak megfelelő, speciális hajápoló termékekkel, kívülről és belülről egyaránt segíteni kell a regenerálódást.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration