Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

Mindenki tudja, hogy a koszos konyhapult, vagy a ritkán cserélt mosogatószivacs könnyen fertőzések forrásává válhat. Ám jó néhány olyan hely van még ebben a helyiségben, amelyekről nem is feltételeznénk, hogy mennyi koszt képesek összeszedni. Épp ezért talán nem is takarítjuk őket annyiszor, mint kellene.

Rendszeresen mossa a konyharuhákat, gyakran cseréli a mosogatószivacsot, gondosan fertőtleníti a vágódeszkákat, és tisztítja a mosogatót. Vajon elég ennyi, hogy tökéletesen tiszta legyen a konyha? Sajnos egyáltalán nem! Van néhány hely, ami mágnesként vonzza a piszkot, mégis ritkán gondolunk a fertőtlenítésére. Máris megmutatjuk a legpiszkosabb ötöt.

A sütő és a konyhaszekrény közötti rés

Tudjuk, hogy ebbe a résbe ritkán nézünk be, de amikor megtesszük, nem csoda, ha megdöbbenünk. Mintha az összes leeső morzsa és maszat itt gyűlne sűrű, áthatolhatatlan mocsokká. Vagyis érdemes ezt a helyet nem csak hébe-hóba, hanem rendszeresen kitisztítani. A legjobb, ha egy vizes, mosogatószeres, vagy ecetes rongyot rátekerünk egy hosszabb késre, és ezzel szedjük ki a koszt erről a szűk helyről.

Az evőeszköztartó tálca

Mivel csak a tiszta evőeszközöket rakjuk bele, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy nem lehet piszkos. Pedig nagyon is! Legalább havonta egyszer érdemes kipakolni a konyhaszekrény fiókjából, és alaposan megtisztítani.

A hűtőszekrény

A legveszélyeztetettebb a kilincse, hiszen ezt napjában számtalanszor megfogja az egész család, hol tiszta, hol kevésbé tiszta kézzel. Ezt naponta érdemes áttörölni. A zöldséges rekeszt is legalább hetente kell tisztítani, hiszen mosatlan zöldségek, gyümölcsök kerülnek bele. A polcokat és a mélyhűtőt legalább havonta érdemes alaposan lemosni, ha pedig valami kicsöpög a hűtő belsejében, azt azonnal fel kell törölni - ha a nyers hús volt a tettes, akkor a fertőtlenítő törlőkendőt is be kell vetni.

Só- és borstartó

Főzés közben ételes, akár nyers húsos kézzel is megfogjuk, majd vacsora közben ismét mindenkinek a kezébe kerül. Vagyis ételkészítés után érdemes mindig áttörölnünk, és hetente - vagy legalább akkor, amikor a kifogyott sót, borsot pótoljuk - alaposan elmosni.

Vászon bevásárlótáskák és többször használatos csomagoló anyagok

A kulacsokat és az uzsonnás dobozokat minden este el kell mosogatni, ugyanúgy, ahogy az evőeszközökkel és a tányérokkal tennénk. A vászon bevásárlószatyrokat pedig minden használat után dobjuk be a mosógépbe egy 60 fokos mosásra. A legjobb, ha a zöldséget vagy a kenyeret mindig ugyanabba a zsákba pakoljuk, amikor vásárolni megyünk.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration