Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?
Alma+ alkalmazás Töltsd le te is és próbáld ki
azonnali kedvezményeinket!
App qr code

Mindenki tudja, hogy a koszos konyhapult, vagy a ritkán cserélt mosogatószivacs könnyen fertőzések forrásává válhat. Ám jó néhány olyan hely van még ebben a helyiségben, amelyekről nem is feltételeznénk, hogy mennyi koszt képesek összeszedni. Épp ezért talán nem is takarítjuk őket annyiszor, mint kellene.

Rendszeresen mossa a konyharuhákat, gyakran cseréli a mosogatószivacsot, gondosan fertőtleníti a vágódeszkákat, és tisztítja a mosogatót. Vajon elég ennyi, hogy tökéletesen tiszta legyen a konyha? Sajnos egyáltalán nem! Van néhány hely, ami mágnesként vonzza a piszkot, mégis ritkán gondolunk a fertőtlenítésére. Máris megmutatjuk a legpiszkosabb ötöt.

A sütő és a konyhaszekrény közötti rés

Tudjuk, hogy ebbe a résbe ritkán nézünk be, de amikor megtesszük, nem csoda, ha megdöbbenünk. Mintha az összes leeső morzsa és maszat itt gyűlne sűrű, áthatolhatatlan mocsokká. Vagyis érdemes ezt a helyet nem csak hébe-hóba, hanem rendszeresen kitisztítani. A legjobb, ha egy vizes, mosogatószeres, vagy ecetes rongyot rátekerünk egy hosszabb késre, és ezzel szedjük ki a koszt erről a szűk helyről.

Az evőeszköztartó tálca

Mivel csak a tiszta evőeszközöket rakjuk bele, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy nem lehet piszkos. Pedig nagyon is! Legalább havonta egyszer érdemes kipakolni a konyhaszekrény fiókjából, és alaposan megtisztítani.

A hűtőszekrény

A legveszélyeztetettebb a kilincse, hiszen ezt napjában számtalanszor megfogja az egész család, hol tiszta, hol kevésbé tiszta kézzel. Ezt naponta érdemes áttörölni. A zöldséges rekeszt is legalább hetente kell tisztítani, hiszen mosatlan zöldségek, gyümölcsök kerülnek bele. A polcokat és a mélyhűtőt legalább havonta érdemes alaposan lemosni, ha pedig valami kicsöpög a hűtő belsejében, azt azonnal fel kell törölni - ha a nyers hús volt a tettes, akkor a fertőtlenítő törlőkendőt is be kell vetni.

Só- és borstartó

Főzés közben ételes, akár nyers húsos kézzel is megfogjuk, majd vacsora közben ismét mindenkinek a kezébe kerül. Vagyis ételkészítés után érdemes mindig áttörölnünk, és hetente - vagy legalább akkor, amikor a kifogyott sót, borsot pótoljuk - alaposan elmosni.

Vászon bevásárlótáskák és többször használatos csomagoló anyagok

A kulacsokat és az uzsonnás dobozokat minden este el kell mosogatni, ugyanúgy, ahogy az evőeszközökkel és a tányérokkal tennénk. A vászon bevásárlószatyrokat pedig minden használat után dobjuk be a mosógépbe egy 60 fokos mosásra. A legjobb, ha a zöldséget vagy a kenyeret mindig ugyanabba a zsákba pakoljuk, amikor vásárolni megyünk.

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration
Patikus az applikációt alánlja az ügyfélnek
Patikai ajánlásra érkeztél? Add meg patikai ajánló kódod a részvételhez.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta lorem quam, id vestibulum nibh pulvinar et. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere