Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső
Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores harum iure, iusto quam rem vel?

A krupp a kisebb gyermekeket érintő, ijesztő, köhögéssel és nehézlégzéssel járó betegség, amely olykor életveszélyes állapotba torkollik. Nézzük, mit kell tenni, ha gyermekünkre rátör e roham!

A betegseg ami torkon ragad - Minden amit a krupprol tudni kell 16 9

A krupp általában minden különösebb előjel nélkül támadja a le a gyerekeket, akiknél hirtelen, rohamszerű nehézlégzés alakul ki. Leggyakrabban parainfluenza vagy influenza vírus okozza. A gyerekek többsége ilyenkor kórházi kezelésre szorul, amely után gyorsan javul az állapotuk a párásítóból belélegzett gyógyszerek hatására. A legtöbb kruppos roham hároméves korig fordul elő, később a légutak keresztmetszetének növekedésével csökken a gyakorisága. A nehézlégzés mellett a krupp további tünete a száraz, ugató köhögés és a rekedtség.

Bár ijesztő lehet ez a szituáció, a legfontosabb, hogy ilyenkor igyekezni kell megnyugtatni a gyermeket, ezáltal a légzése is normalizálódhat. A gyulladt, kiszáradt és beszűkült légutak állapotán hideg párás levegővel lehet javítani, akár kiülve vele a szabadba, akár a hűtő elé ülve. Nagyon fontos, hogy csak a hideg párás levegő hatásos, a meleg párás levegő, a gőzölés, inhalálás ront az állapoton. Ha a roham lázzal jár, lázcsillapításra is szükség van. Ha a gyermek állapota javul, akkor is javasolt orvoshoz vinni aznap, hogy szakember is lássa, és megfelelő gyógyszert kapjon. Általában szteroidos kúp vagy gyulladáscsökkentő spray alkalmazandó. Ha sípoló légzés is társul a panaszokhoz, vagy az oxigénhiány miatt a gyermek ajkai elkékülnek, légzése még nehezebbé válik, azonnal mentőt kell hívni, mert ez életveszélyes állapot lehet.

A kruppos gyerekeknek mindenképpen érdemes beszerezni hideg párásító készüléket, amelyek nemcsak a rohamok esetén használhatók, hanem egyébként is jól beállítható általa a lakás levegője. Emellett nagyon fontos, hogy kruppos gyermek környezetében egyáltalán ne dohányozzunk!

 

facebook-share Megosztás

Jelentkezz be Alma+ fiókodba,
vagy regisztrálj és hozd létre most!
Törzsvásárlói kártyaszámodat a plasztik kártyád
hátoldalán találod.
Tipp: 250100-al kezdődik a kártyaszám
Card number illustration